I adoptionsprocessen


Viden og information i adoptionsprocessen

Er du midt i processen med at adoptere kan du her finde forskellig nyttigt information, hjælp og viden.

Har du idéer til indhold, der kunne være nyttig at have med på denne side, kan du skrive til webmasteren.

Rådgivning

Vores Rådgivningspanel kan hjælpe, hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp i godkendelsesprocessen eller ved barn i forslag.

Ventekuller

Ventetiden bliver for nogen en meget lang og hård tid. Det er ikke altid lige let finde forståelse fra venner og familie, der ikke kender så meget til adoption. Det kan derfor være en god hjælp at finde sammen med andre, der venter.

Adoption & Samfunds Lokalfora afholder løbende arrangementer, som man deltage i for at få mere viden om det at være adoptant, så hold øje med kalenderen.

Lær mere om adoption og fødelandet

Igennem den lange ventetid anbefaler vi, at man udnytter tiden til fx at lære barnets fødeland bedre at kende. Dyk ned i kulturen, lyt til musikken og smag på maden, det er alt sammen med til at få en større forståelse af, hvad jeres barn kommer med i bagagen.

Når det drejer sig om større børn, er det vigtigt, at man kan kommunikere med barnet om de mest basale ting som fx mad, drikke, toiletbesøg osv. Ventetiden kan derfor også bruges på at lære basale gloser fra barnets fødeland.

Igennem Landegrupperne kan du få viden om landet og deltage i arrangementer, hvor du sikkert kan møde andre, der gerne deler ud af deres erfaringer med at adoptere fra ‘jeres land’.

Adoption & Samfunds Lokalfora arrangerer også foredrag og workshop om adoption, der er meget relevante at deltage i, mens man venter.

Efter hjemkomsten vil der være mange forskellige udfordringer, og for at hjælpe jer på vej, har vi samlet lidt info omkring tiden efter hjemkomsten her.

Om tilknytning

Tilknytning er en vigtig proces som adoptivfamilie og det er godt at have en stor viden om tilknytning inden man adopterer. Vi har derfor samlet nogle foldere om emnet på siden Om tilknytning