Livet i adoptivfamilien


Viden og information for adoptivfamilier

På denne side kan du finde information og viden om de særlige forhold der kan være, når man er en adoptivfamilie.

Har du idéer til indhold, der kunne være nyttig at have med på denne side, må du meget gerne skrive til webmaster@adoption.dk.

Adoption og Samfunds pjece om den første tid med barnet

A&S har samlet en lang række gode råd og viden om den første tid med barnet. Læs den her.

Adoptions- og mødregrupper.

Mange har glæde af at mødes med andre adoptanter, mens de går hjemme på orlov i den første tid som ny familie. Som medlem af Adoption & Samfunds Facebookgruppe har du mulighed for at spørge, om der er andre adoptanter i området, som har lyst til at mødes.

Tilknytning

Tilknytning er en livsproces og vi har samlet artikler og hæfter om emnet her .

Institutions- og skolestart

Når vores børn skal starte i institution eller skole er det en fordel at forbederede både sig selv, barnet og institutionen/skolen på de særlige forhold, der kan gælde et adopteret barn. Derfor har vi samlet artikler, foldere og hæfter om emnet på siden institutions- og skolestart.

Rådgivning

Opstår der er situation eller er der en forhold i jeres familie du gerne vil vende enten med en professionel eller med en anden adoptivforælder, kan du få hjælp og sparring igennem A&S rådgivning. Læs mere om A&S rådgivning.

Lokalfora

Adoption & Samfund har en række Lokalambassadører rundt om i landet, der sørger for, at der afholdes foredrag og workshops om adoption i samarbejde med nogle tovholdere, der er tilknyttet de enkelte Lokalfora. Er der ikke nogen Lokalambassadør i et område, sørger et Aktivitetsudvalg såvidt det er muligt, for at der afholdes arrangementer i området.

Find din lokalfora  eller se i kalenderen, hvilke arrangementer der er i dit område.

Landegrupper

Landegrupper er dannet af frivillige, der gerne vil samles om den fælles fortid deres adopterede børn deler.  At møde andre der er født i samme land som en selv kan være en vigtig som adopteret. I nogle landegrupper vægter man det sociale samvær højst i andre landegrupper er der også fokus på traditioner og kultur i børnens fødeland og på viden om adoption. Se landegrupperne.

Sygdom

Nogle børn kan bære en særlig parasit eller bakterie med sig fra sit fødeland. Oplever I at jeres barn har en særlig sygdom  eller får symptomer som lægerne omkring jer ikke kan diagnosticere, kan det være en idé at få en henvisning fra egen læge til Rigshopitalets ambulatorium for adoptivbørn.