Pårørende til adoptivbørn – bedsteforældre og andre


At blive bedsteforældre til et adopteret barnebarn er naturligvis lige så dejligt, som at blive bedsteforældre til et ikke-adopteret barnebarn, men hvor man ved et nyfødt barn som regel kan få lov at holde barnet ret hurtigt efter fødslen, forholder det sig lidt anderledes med et adoptivbørn, idet de fleste adoptivforældre, af hensyn til barnet, vælger at skærme barnet den første tid efter hjemkomsten. Det kan være svært at forstå for bedsteforældrene, der jo naturligt nok har glædet sig til at blive bedsteforældre.

Adoption & Samfund afholder løbende arrangementer for bedsteforældre og andre nære pårørende, hvor en PAS-konsulent eller anden fagperson holder oplæg, og det kan bestemt anbefales at deltage i disse arrangementer, da man hermed får en meget større forståelse for hvorfor ex. tilknytningen skal være på plads og hvordan man bedst støtter den nye familie m.m.

Adoption & Samfund har også en lukket facebookgruppe for bedsteforældre og andre pårørende, som fx. mostre, fastre, onkler og andre nære pårørende.

Gruppen hedder “Adoption & Samfund – bedsteforældre/pårørende til adopterede”.

Hvis du som pårørende ønsker at være med i gruppen, vil vi anmode om, at du oplyser, hvilken relation du har til den adopterede.

Forældre til adopterede henvises til Hovedforeningens gruppe: “Adoption & Samfund”.