På rejse med sit adoptivbarn

Gode råd til dig/jer, når du/I rejser ud i verden med dit/jeres adoptivbarn!

Da nogle af vore medlemsfamilier har haft nogle ubehagelige oplevelser på rejser til udlandet, hvor myndighederne nogle steder tjekker såvel trafficking som bortførelse af børn, har vi disse gode råd til dig/jer, hvis du vil gardere dig mod at komme ud i en situation, hvor du skal dokumentere, at det er dit eget barn, du har med på rejsen:

Ved rejse til udlandet og til barnets hjemland kan det være en god ide at medbringe adoptionspapirerne på barnet, så man i det pgl. land kan se, at barnet er adopteret af dig/jer!

Ved indrejse i nogle lande (fx Canada) forlanger myndighederne, at man medbringer sin Adoptionsbevilling, så det vil være en god ide at undersøge, hvordan det forholder sig i det pågældende land, som I skal rejse til.

Det kan anbefales at få oversat sin Adoptionsbevilling til fx engelsk og herefter få den legaliseret i Udenrigsministeriet, men HUSK at Adoptionsbevillingen skal være oversat til engelsk af en aut. translatør.

Du kan finde en translatør i det område, hvor du bor på Translatørforeningens hjemmeside: //translatorforeningen.dk/om-translatoerforeningen/

Legaliseringen koster kr. 230,- (2024) og legaliseringen er en bekræftelse på underskriftens ægthed.

Læs mere her: um.dk/da/rejse-og-ophold/legalisering