Pressemeddelelse – Adoptanter på AC Børnehjælps venteliste skal sikres formidling af adoptivbørn

PRESSEMEDDELELSE

Adoptanter på AC Børnehjælps venteliste skal sikres formidling af adoptivbørn

Social-, Børne- og Integrationsminister, Annette Vilhelmsen, har med Ankestyrelsen varslet inddragelse af AC Børnehjælps licens til at yde international adoptionsformidling, tilsyneladende på baggrund af uregelmæssigheder i økonomien i AC Børnehjælp.

Flere hundrede adoptanter står på venteliste til at få et adoptivbarn i forslag hos AC Børnehjælp, og disse kommende adoptivforældre ved i disse dage ikke, om de har mistet både penge og plads på ventelisterne til at få barn i forslag.

AC Børnehjælp har haft en frist frem til d. 22. januar, til at fremsende materiale der kan godtgøre, at økonomien igen er på ret fode. Den Sociale Udviklingsfond har meldt sig som ekstern samarbejdspartner med henblik på at udskifte bestyrelsen og styrke ledelsen af AC Børnehjælp. Nu venter vi på Social-, Børne- og Integrationsministerens vurdering af, om AC Børnehjælp kan fortsætte sit arbejde med adoptionsformidling til danske familier i det nye samarbejde.

Uanset udfaldet af ministerens vurdering skal adoptanterne på ventelisterne have en afklaring og en løsning, der sikrer, at deres sag uden forsinkelse følges til dørs og ender med forældreskab.

Adoption & Samfund stiller derfor krav om flg.:

  • Sikring af, at alle adoptanter, der har lavet en aftale med AC Børnehjælp, uden forsinkelse kan fortsætte adoptionsprocessen med de valgte afgiverlande og uden yderligere omkostninger.
  • Nytænkning på baggrund af resultatet af den helhedsanalyse af adoptionsområdet, som ventes færdig til sommer. Der er brug for en ny rammesætning af grundlaget for formidling af adoption i Danmark.
  • Danmark skal styrke sit samarbejde med afgiverlandene med henblik på at sikre høj etisk og juridisk kvalitet i adoptionsformidlingen
  • Politisk opfølgning på den positive udvikling vedr. adoption, som vi har set med en permanent tildeling af 6 mio. kr. om året til PAS (Post Adoptions Service) på finansloven.
  • Etablering af et videns- og formidlingscenter for adoption, der skal sikre fremtidig høj adoptionsfaglighed i alle led.
  • Etablering af en langsigtet ramme for adoption, der gør Danmark til et attraktivt land for afgiverlandene at samarbejde med.
    .

Nærmere oplysninger:
Jens Damkjær, formand, 40 83 41 93
Michael Paaske, næstformand, 29 48 53 06


Lene Borg

Comments are closed.