Den gode historie

Den gode historie

Stort barn – stor glæde

Der bliver adopteret flere større børn til Danmark end tidligere. Heldigvis – mener Anna Maria Poulsen. Hun har selv adopteret tre større børn fra Bulgarien. Der er særlige udfordringer med de store børn, men også særlige glæder.

Af Heidi Vesterberg, journalist

Skal et barn på 6 år starte i børnehave eller i skole? Hvordan lærer man bedst barnet dansk, når det har et sprog i forvejen, og bør man tage fuld barselsorlov, selvom barnet er 8 år?

Det er nogle af de typiske spørgsmål, Anna Maria Poulsen fik. Gennem 20 år var hun rådgiver for Adoption & Samfund og vejledte om adoption af større børn. Hun er også selv mor til tre børn, der kom til Danmark i en alder af 3½, 5 og 2½ år.

Det første svar på spørgsmålene er næsten altid det samme.

”Det afhænger meget af barnet og dets historie. Vi kan have så mange forestillinger om, hvordan det hele skal være, før barnet kommer, men virkeligheden er ofte en helt anden. Det handler om at lære barnet at kende og se, hvor barnet er i sin udvikling for at finde ud af, hvordan vi bedst muligt hjælper det enkelte barn,” siger Anna Maria Paulsen, der er uddannet sygeplejerske og mor til tre børn adopteret fra Bulgarien.

Læs hele artiklen her.


Lene Borg

Comments are closed.