Grader af åbenhed i adoption – Film for Ankestyrelsen af Adoption i Fokus!

Vi har modtaget en henvendelse fra Shital Andersen, der skal producere ovennævnte film, idet hun efterlyser deltagere til filmoptagelsen – læs mere nedenunder:

Grader af åbenhed i adoption – Film for Ankestyrelsen af Adoption i Fokus.

I samarbejde med Ankestyrelsens familieretsafdeling producerer Adoption i Fokus en film til de adoptionsforberedende kurser. Denne film skal vise forskellige grader af åbenhed i adoption og skal ligge færdig i maj 2015. I den forbindelse skriver vi til jer for at bede om hjælp til at finde medvirkende.

I første omgang vil vi kontakte forslag til medvirkende per mail eller telefon og her forklare mere om projektet, hvis de skulle være interesserede i at deltage, og ellers har profilen vi søger.

Hvis det er nødvendigt for jer, er det  muligt at arrangere et møde med Shital Andersen fra Adoption i Fokus. Ellers er I meget velkomne til at kontakte mig på mail: shital@adoptionifokus.dk eller mobil: 22923933, hvis I skulle have spørgsmål til nedenstående eller til projektet generelt.

Profiler til medvirkende i filmen:
Det er vigtigt at pointere med denne film, at en løsning IKKE skal favoriseres frem for en anden. Denne film skal i stedet være med til at vise grader af åbenhed i adoptioner.

1) Denne familie hverken ønsker eller har kontakt til de biologiske forældre. De har ikke behov for at rejse til afgiver landet og de føler ikke, at de skal gøre noget større ud af, at deres barn er adopteret. Derfor prøver de ikke at inddrage barnets baggrund i hverdagen, og adoptionen er sjældent noget, som de taler om.

2) Denne familie er enten i handling eller i mind-set åbne overfor at inddrage de biologiske rødder. Måske har familien kontakt til den biologiske familie, måske ønsker de det men kan ikke få det, eller også har de indrettet deres liv sådan, at barnets biologiske ophav alligevel inddrages.

3) Denne familie praktiserer en helt åben adoption, hvor vi rammer hele adoptionstrekanten. Det vil sige, at adoptivfamilien med barnet jævnligt har en form for kontakt til den biologiske familie enten i form af brevudveksling, besøg, e-mail eller anden form for kontakt. Generelt er denne familie meget åben overfor kontakten til den biologiske familie, og oplever kun positive ting ved det. Det er ikke afgørende hvor længe de har praktiseret dette men væsentligt, at de ser det som afgørende, at have kontakt til den biologiske familie.

Derudover er der følgende kriterier til familien:

– Børnenes alder skal være mellem 10 – 20 år, da de skal udtale sig i filmen.

Læs mere her:  Profil Brev fra Adoption i Fokus!

Shital Andersen Producer

ADOPTION I FOKUS

Nordre Strandvej 70, 8240 Risskov Mobil: 22 92 39 33


Lene Borg

Comments are closed.