Fokus på adoption på DR

I slutningen af året 2016 blev der på DR1 sat fokus på adoption.

Adoptionstal rammer bundniveau!

Se mere i nyhedsudsendelsen HER – (ca. 18 minutter inde), hvor Michael Paaske, formand for Adoption & Samfund medvirker.

 

Adoptioner rasler ned: Børn bliver på børnehjem

Der kommer markant færre adoptivbørn til Danmark, siger adoptionsbureau.

Markant færre udenlandske børn kommer til Danmark som adoptivbørn. I 2000 kom 716 adoptivbørn til Danmark. Sidste år var antallet nede på 97, og faldet ser ud til at fortsætte i år.
-Vi er meget bekymrede, fordi det kan ende med, at adoptioner er helt væk fra landskabet, siger Michael Paaske, der er formand for Adoption & Samfund, som er en forening for adoptivfamilier, til DR Nyheder. Se mere HER.

 

Det er blevet seks gange så dyrt at adoptere

I dag koster det op til seks gange så meget at adoptere, som for ti år siden.

Forældre, der gerne vil adoptere et udenlandsk barn, skal betale langt højere gebyrer og omkostninger, end for bare ti år siden.
Dengang, i 2006, lå de samlede gebyrer på omkring 80.000 kroner for langt de fleste aftagerlande. I dag er gebyrerne steget til mellem 158.000 og 287.000, afhængig af afgiverland.
– Vi er meget bekymrede for, at de her meget store prisstigninger efterhånden fører til, at det kun er for de få og de velbjergede at adoptere. Det, synes vi, er helt forkert, siger Michael Paaske, der er formand for Adoption & Samfund, som er en forening for adoptivfamilier. Se mere HER.

 

Adoptivforældre: Gebyrerne er steget helt vildt

Det er dobbelt så dyrt, når familien Tang adopterer deres andet barn inden længe.

Heidi og Lars Tang føler sig heldige.
For fem år siden adopterede parret fra nordjyske Nykøbing Mors en dreng fra Sydkorea. Og til næste år vokser familien fra tre til fire medlemmer.
De er blevet godkendt til en ny adoption, så Emil på seks år får en lillesøster. Også hun kommer fra Sydkorea.
– Det bliver bare så dejligt. At blive far igen, og storebror og mor, siger Lars Tang på familiens vegne. Se mere HER.

 

Minister klar til at øge adoptions-støtte

Adoption skal ikke være forbeholdt en lille eksklusiv elite, siger ministeren efter at prisen for at adoptere udenlandske børn er flerdoblet på få år.

Der kan meget vel være mere økonomisk hjælp at hente for kommende adoptivforældre.
Børne- og socialministeren lægger op til at øge tilskuddet til adoption.
– Jeg vil gerne drøfte muligheden for at forhøje statstilskuddet med ordførerne for at sikre, at det stadig kan være almindelige mennesker, som adopterer, siger den konservative Mai Mercado til DR Nyheder. Se mere HER.


Lene Borg

Comments are closed.