Cookie- og privatlivspolitik

COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK

Introduktion

Beskyttelsen af dit privatliv er meget vigtig for os. I denne privatlivspolitik beskrives, hvordan vi indsamler og bruger de personoplysninger, som du efterlader dig og/eller giver til os, enten som medlem, leverandør eller samarbejdspartner – og/eller, når du bruger vores forskellige tjenester som f.eks. hjemmeside, grupper på internettet, nyhedsbreve, arrangementer, rådgivning, medlemsservice m.m.

Når du bruger de enkelte tjenester, kan du blive præsenteret for specifikke brugerbetingelser. Det er vigtigt, at du kan acceptere betingelserne, hvis du vælger at bruge tjenesterne.

Adoption & Samfund arbejder ud fra et princip om fuldstændigt aktivt samtykke. Det betyder, at cookies ikke bliver lagt på din computer medmindre du konkret accepterer det. Vi kan dog love, at der ikke er tale om mere end et par stykker – og at de ikke skader din computer.

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Hvem er dataansvarlig?

Adoption & Samfund, Teglvej 4, Frifelt, 6780 Skærbæk er dataansvarlig for de oplysninger, som indsamles via alle vores forskellige tjenester. Du er altid velkommen til at kontakte os på foreningen@adoption.dk.

Hvad er personoplysninger?

Personlige oplysninger dækker her alle oplysninger, som vi kan bruge til at identificere dig som person – herunder, men ikke begrænset til, dit for- og efternavn, din privatadresse eller anden fysisk adresse, din e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger.

Behandling af personoplysninger

Adoption & Samfund behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med god databehandlingsskik og gældende lovgivning.

Vi indsamler og behandler oplysninger til brug for flere forskellige formål, herunder er indsamling og behandling af data nødvendig for, at vi bedst muligt kan opfylde dine ønsker og behov for målrettet information og relevante (medlems)tilbud, ligesom vi ønsker at give dig den bedst mulige service og brugeroplevelse, når du bruger vores tjenester.

Data er også nødvendig for brug af visse funktioner, der gør det muligt for dig at støtte vores arbejde.

Oplysninger om dig, som kan blive indsamlet og behandlet:

  • Kontaktoplysninger, f.eks. navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse.
  • Betalingsoplysninger i forbindelse med køb eller bidrag, herunder CPR-nr. ved Betalingsservice-aftale eller indberetning af fradrag til SKAT.
  • Personlige interesser samt samtykke til markedsføring, nyhedsbreve eller konkurrencer.
  • Brugeradfærd i forbindelse med brug af vores digitale platforme.

Disse oplysninger er nødvendige for, at vi kan levere en given ydelse til dig. Hvis vi indsamler øvrige oplysninger, fremgår dette eksplicit af brugerbetingelserne for den tjeneste, du har valgt at bruge.

Adoption & Samfund indsamler aldrig supplerende oplysninger om dig, ud over offentligt tilgængelige registre.

Vi arbejder konstant på at videreudvikle og forbedre vores tjenester. Derfor fører vi statistik over, hvordan du som bruger anvender dem.

Videregivelse af personoplysninger

Adoption & Samfund videregiver eller sælger ikke oplysninger om din anvendelse af vores tjenester til tredjepart.

Har vi alligevel behov for at videregive oplysninger for at kunne levere en given ydelse, vil det fremgå tydeligt af brugerbetingelserne for den tjeneste, du bruger.

Adoption & Samfund videregiver kun personlige oplysninger til tredjepart i den udstrækning, lovgivningen kræver det. Det gælder f.eks. ved indberetning til SKAT, hvis du har doneret et pengebidrag, eller til NETS, hvis du opretter en Betalingsservice-aftale, f.eks. i forbindelse med medlemskab.

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Cookies
Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: //minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

  • Alphabet (Google), herunder Google Analytics, Google Search Console og lignende værktøjer.
  • Sidefunktionalitet (Adoption & Samfund)
  • Cookieanalyse og -samtykke (Cookiebot)

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Du har ret til indsigt

Du har ret til at få indsigt i følgende:

  • Hvilke personoplysninger, vi har indsamlet og behandlet i forbindelse med, at du har brugt vores tjenester.
  • Formålet med vores indsamling og behandling af oplysningerne.
  • Eventuel videregivelse af oplysningerne.
  • Hvor længe vi opbevarer oplysningerne.

Hvis du ønsker at gøre brug af din ret til indsigt, kan du altid sende en mail til Adoption & Samfund via foreningen@adoption.dk

Hvis du vil have rettet personoplysninger

Hvis dine personlige oplysninger ændrer sig (f.eks. din adresse), eller hvis du ikke længere ønsker at bruge en af de tjenester, som du har tilmeldt dig, kan du altid sende en e-mail til foreningen@adoption.dk.

Hvis du vil have slettet personoplysninger

Adoption & Samfund foretager ikke unødig opbevaring af personoplysninger. Vi vil slette eller anonymisere oplysningerne i overensstemmelse med lovgivningen, når vi ikke længere har brug for dem. Desuden vil vi slette dine personoplysninger, hvis du anmoder os om det.

Som udgangspunkt sletter vi ikke dine oplysninger før x år efter ophør af din aftale eller brug af tjeneste. Hvis andre sletningsregler benyttes, fremgår dette tydeligt af brugerbetingelserne for den konkrete tjeneste, du har valgt at bruge.

Du kan klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

 

Senest opdateret 13.09.2018

Udgiver
Websitet ejes og publiceres af:

Adoption & Samfund
Teglvej 4, Frifelt
6780 Skærbæk
Telefon: 6592 0018